יום שלישי, 9 במאי 2017

מימים



המים הוא מים לוקאלי. כלומר רק מי שגר בארץ יבין אותו.
במים ניתן לראות את ראשה של שרה נתניהו, אשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואת גופו של קינג קונג ומתחת את הכיתוב "אמרתי רק שמפניה ורודה!"
בחרתי להדביק את ראשה על גופו של קינג קונג מפני שהוא קוף מסרט וזוהי סצנה מאוד מפורסמת מן הסרט בה הוא מטפס על בניין האמפייר סטייט בניו יורק ומאיים והורס כל מה שבדרכו.
שרה נתניהו נחשדה בקבלת שוחד של שמפניות ורודות שעולות המון כסף לכן החלטתי לשים את המשפט הזה מתחת לתמונה.


החשד: קבלת סיגרים יקרים ממילצ'ן

נתניהו, ארכיון | צילום: רויטרס פרטים חדשים על חקירתו הנוספת של ראש הממשלה: מפרטי החקירה עולה כי איש העסקים ארנון מילצ'ן סיפק לנתניהו במשך 7-8 שנים סיגרים בשווי של מאות אלפי שקלים. לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק מדובר בסיגרים שהוזמנו על פי מפרט של נתניהו, "קוהיבה סיגלו 5", "טרינידד" ו"מונטה כריסטו".

יום שישי, 5 במאי 2017

ריאליטי ילדים


האם ילדים צריכים להשתתף בתכניות ריאליטי? | אביגיל אגלרוב

קיימת כיום עליה משמעותית במספר תכניות הריאליטי בטלוויזיה, ורבות מתכניות אלו מיועדות לילדים המשתתפים כמתמודדים. בעוד שתוכניות אלו מובילות לעלייה ברייטינג, קיימת מציאות עגומה נוספת. לחץ הילדים המשתתפים בתוכניות אלו כמתמודדים הוא עצום, והוכח כקטלני מידי בחלק מהמקרים. חוות דעת מומחים

תופעת ילדי הריאליטי

האם ילדים בני 16 יכולים לככב בתכנית ריאליטי? מה המחיר שזה גובה? צפו בכתבה של חדשות הבידור לעוד חדשות הבידור לחצו כאןhttp://bit.ly/facebidur

השתתפות ילדים בתוכניות ריאליטי ,#categorypname#, פסיכולוגיה - או-מאמא הפורטל להורים ולמשפחה

פסיכולוגיה,#pagename# -כתבות האתר - פורטל או-מאמא מלווה אתכם ההורים שבדרך, ההורים הטריים והותיקים במסע הארוך, הקשה אך המקסים והמספק של ההורות. ומציע שפע תכנים בנושאי הריון והורות, משפחה, חינוך, בריאות וגידול ילדים. גלישה מהנה!

יום שבת, 11 במרץ 2017

ייצוג מזרחים בתקשורת - playbuzz

בארץ יש שילוב של עדות שונות אך בעקבות כך יש "מלחמה" ארוכה בין המזרחים לאשכנזים, למי יש את המאכלים הטובים יותר? למי יש את המנהגים הטובים יותר? או בקיצור מי יותר טוב?
במהלך השנים התקשורת עיצבה את דמות המזרחי שהפכה לדמות המזרחי הטיפוסית שכוללת צבע עור כהה, תספורת קצוצה, שפם, עגיל, שרשראות, חליפות ספורט של אדידס, כובע וסיגריה. בדרך כלל המזרחי מיוצג כאלים, מדבר בשפה נמוכה, טיפש ומהמעמד הנמוך. בגלל הסטיגמות שקיימות המזרחים נתפסים כלא תרבותיים, או לפחות פחות תרבותיים מהאשכנזים. כשהגיעו לארץ האשכנזים אינם קיבלו אותם מפני שבאו ממדינות ערב, הם לעגו להם וזלזלו בהם.
הסטיגמות הרבות והדמות שהתקשורת יצרה למזרחים משפיעה עלינו בדרכים רבות וניתן לראות זאת בכל כלי התקשורת מסרטי ילדים עד לסרטים שנוצרו לפני מעל 50 שנה. ייצוג המזרחים השלילי עדיין איתנו ובקצב הזה נראה שהוא פה כדי להישאר.

בסרט דיסני "פוקהונטס" מדובר על אינדיאנית ועל בריטי שמתאהבים. הבריטים חושבים שהם החזקים, המודרנים והתרבותיים ואף קוראים לאידיאנים ברבריים ופראים בעוד האידיאנים חושבים ההפך. במהלך הסרט יש בין פוקהונטס לבין ג'ון סמית סכסוך על מי הוא הברברי,
פוקהונטס מדגישה שהעובדה שהוא כביכול מודרני יותר וביקר בחצי עולם אינה מעידה על כך שהוא אינו מתנהג בברבריות ושהברבריים הם האינדיאנים רק מפי שתרבותם שונה משלו. סצנה דומה לכך יש בסרט "סלאח שבתי" שמספר על אדם ממוצא מזרחי כאשר אישה ממוצא אשכנזי אומרת לו שהם צריכים לשכוח את המנהגים הברבריים שלמדו בארץ מולדתם ולהצטרף לחברה הישראלית המודרנית שנשלטת על ידי אשכנזים. הוא מזכיר את העובדה שברדיו אין שירים של עדות המזרח ושהאשכנזים חושבים שזה לא טוב כי הם שומעים כל הזמן את אותה מוזיקה ולכן הם לא יודעים מה טוב והעובדה שזו תרבות שונה אינה אומרת שהיא פחות טובה.


אני מסכימה עם טענות אלו מפני שאני חושבת שאנחנו חיים בחברה שהיא חברה ישראלית ולכן כולנו ישראלים ולא צריך לשים חשיבות כל כך גדולה לארץ המוצא מפני שהיא לא דווקא מייצגת את מי שאנחנו. אני לא חושבת שצריך לשכוח את המנהגים והמסורות כי גם לזה יש את הייחוד שלו אבל לא צריך לתת לזה לפלג ולגרום לויכוחים.
לי באופן אישי יש אבא ממוצא אשכנזי ואמא ממוצא מזרחי ואני חושבת שאין שום הבדל חוץ מהמאכלים הייחודים, אין צד שהוא טוב יותר או צד שהוא רע יותר וצריך לדעת לעשות את השילוב בין העדות. 



יום רביעי, 15 בפברואר 2017

ניתוח הסרט אלאדין

"אלאדין"


ג'יני -רוני
הג'יני הוא רוח שחיה במנורה ישנה במשך אלפי שנים עד שמעירים אותו ומוציאים אותו מהמנורה על ידי שפשוף . ביכולתו של ג'יני להגשים משאלות ל"אדון" שלו כלומר לאדם ששפשף את המנורה וזוהי בעצם משמעות קיומו . מטרתו של ג'יני היא להתעורר כאשר מעירים אותו להביע שלוש משאלות לאדונו ולחזור למנורה עד לאדון
הבא . אך לג'יני נמאס להיות כלוא בתוך המנורה הקטנה הרבה זמן והוא מנסה למצוא את האדון שיקדיש את משאלתו האחרונה כדי לשחרר אותו מהמנורה. דבר זה מראה לנו את הצד הרע של ג'יני למרות שנחשב לדמות טובה.ג'יני רק מנסה לצאת מהמנורה ולן הוא מבקש מאלאדין וגם מהאדונים הקודמים שהיו לו לבקש משאלה שהקשורה אליו וזבר זה הוא וחצפה להתערב ככה במשדאלות של אחרים . בנוסף לזה דבר המראה לנו שג'יני הוא רע זה שהוא לא עוזר לאלאדין לנצח את ג'פר והוא מעניק כוחות גדולים משלו לאדם הרשע דבר זה מראה על שיתוף פעולה עם ג'פר וחוסר תשומת לב ועזרה לאלאדין הנמצא במצוקה .

ג'אפר - מאי
ג'אפר הוא יועצו של הסולטאן של אגרבה. הוא מנסה להחזיר את המנורה הקסומה שמכילה את הג'יני (רוח בעלת כוחות) ממערת הקסמים.
מטרתו של ג'אפר היא לקבל את הכוח של הסולטאן ולקחת את מקומו.
חלקו הרע של ג'אפר בא לידי ביטוי בסרט כשבתחילת הסרט משקר ליסמין שאלאדין הוצא להורג, לאחר מכן מנסה להרוג את אלאדין כאשר מוסר לו את המנורה, משליך אותו לים, כלא את יסמין ואת הסולטאן כעבדים שלו ולכד את אלאדין. כל המעשים האלו מדגישים את השרך השלילית והמרושעת בה פועל ג'אפר כדי להגיע למטרתו אך מנגד לכך, ג'אפר מצטייר גם כדמות טובה ומסכנה בסרט בכך שמייצג אדם שבסך הכל רוצה להצליח ולא להישאר ב"מקום שני" ונחות בתור "היועץ של" אלא להיות במקום גבוה ומוצלח והוא יכול לעשות זאת רק בעזרת הג'יני כי לא טוב לו בחיים שלו ובמעמד שלו והוא זקוק לכוח הזה על מנת להגיע להצלחה מסוימת בחיים שלו ולממש את הרצונות שלו. בנוסף לכך ניתן לראות כמה שיאגו התוכי של ג'אפר נאמן לו ואוהב אותו דבר המראה כי ג'אפר לא אדם כל כך רע כפי שמצטייר.

יסמין - הדר
יסמין היא הנסיכה. החוק מחייב את יסמין להתחתן, אבא שלה מנסה למצוא לה מחזרים שונים ומותר לה להתחתן רק עם נסיכים. אך יסמין דוחה כל מחזר שמגיע לארמון. מטרתה היא לא להיות כפופה לחוקי הממלכה ולהיות חופשיה, לעשות כרצונה וללכת לאן שבא לה ולהתחתן עם מי שתבחר מתוך אהבה אמיתית. בגלל שכל חייה הייתה כלואה בארמון אין לה חברים אמיתיים והיא לעולם לא הייתה מחוץ לו וראתה עולם, לכן היא אינה רוצה להיות נסיכה יותר. יסמין בורחת מהארמון על מנת לחיות את חייה ללא שיחליטו עליה. בגלל שהיא אישה מתייחסים אליה כחפץ, כרכוש ולא כבן אדם בוגר שמסוגל להחליט החלטות בשביל עצמו, היא לכודה.
אמנם יסמין מסכנה וכלואה אך היא עושה כמה דברים לא טובים במהלך הסרט. כאשר היא מתגנבת מחוץ לארמון היא חושבת רק על טובתה ולא חושבת על אביה ועל האנשים הסובבים אותה והיא גם עושה בניגוד למה שאבא שלה ביקש ממנה כאשר הוא רק דאג לטובתה. היא הלכה לשוק ללא ידע קודם ולכן הסתבכה בצרות והקשיבה לבחור שאינה מכירה, בנוסף היא שיקרה לגבי הזהות שלה. יסמין חושבת שבתור מלכה היא תוכל לעשות כל דבר שתרצה, בנוסף היא מתנהגת בצורה גסת רוח לאנשים אחרים ומבישת את המלוכה בכך שהיא יוצרת רושם רע על הממלכות האחרות הנמצאות מסביב ושולחות אליה מחזרים. עוד דבר שיסמין עושה זה שהיא מנצלת את גופה ויופייה על מנת להשיג את רצונה.

אלאדין-מיכל
אלאדין הוא נווד שחי לבד עם הקוף שלו,הוא מתואר כנער צעיר עם אופי של ילד מעט שובב . הוא גונב למחייתו כלומר אין לו עבודה אבל הוא בעצם בעל לב פשוט הדרך שבה הוא עושה את הדברים היא לא ישרה כמו שהוא מרמה מוכרים בשוק וגונב מזון,
אלאדין הוא טיפוס בדרך כלל אופטימי, הוא הראה אפילו סוג  שמחה לברוח משומרים, לצד העוזר שלו אבו,כאילו זה סוג של משחק והראה בניסיון למצוא הנאה במאבקים היום-היום בחייו.
בתחילת הסרט אלאדין פוגש את יסמין הנסיכה של הממלכה והוא מציל אותה מעונש על גנבה של תפוח ומשם הם מכירים
במהלך הסרט הוא מתאהב ביסמין אבל החוק של הממלכה לא מתיר להם להתחתן כי הוא לא נסיך וע"פ החוק לנסיכות מותר להתחתן רק עם נסיכים אז אלאדין מתחזה לנסיך בשם עלי כדי שיוכל להתחתן עם יסמין אבל הוא מגלה שיסמין דוחה את החיזורים שלו בגלל שהיא מאוהבת באלאדין (והיא לא יודעת שזה אלאדין שמתחזה לנסיך בעצם), בזמן ההתחזות שלו הוא בעצם "משקר" ליסמין על מי הוא באמת ולא סומך על עצמו ובכך פוגע גם בעצמו וגם ביסמין.



השיר "קפיצה אחת קדימה" מדבר על מדוע אלאדין גונב ואיך הוא עושה זאת לפני שיתפסו אותו. אלאדין אינו נותן חשיבות לגניבה וטוען שזה "רק חטיף של בוקר". במהלך כל השיר ניתן לראות כיצד השוטרים רודפים אחרי אלאדין בניסיון לעצור אותו אך הם לא מצליחים.

אלאדין נחשב הדמות הטובה בסרט והאנשים שרוצים לעצור אותו נחשבים כרעים. ניתן להבין שאלאדין הוא הדמות הטובה והם הדמויות הרעות לפי המראה שלהם, אלאדין רזה, צעיר, יפה תואר, בעל אף קטן, לא שעיר, שיניים ישרות בעוד לשוטרים יש אף גדול ושיניים עקומות, הם שמנים ויש להם שפם. המראה של הדמויות מבוסס על גזענות ודעות קדומות, היוצרים של הסרט ידעו שכאשר הדמות תהיה של מישהו צעיר ויפה תואר יהיה מובן שהוא הגיבור של הסרט
ושהרעים יהיו מכוערים ושמנים. קהל היעד של הסרט הוא ילדים דבר היכול לגרום להם לשפוט אנשים על פי המראה החיצוני שלהם או לחשוב שכל הערבים הם בעלי שפם, שמנים ועם שיניים עקומות.

אלאדין הוא בעצם פושע והשוטרים רק רוצים לעצור אותו על שעבר על החוק וגנב. אך למרות כל זאת ניתן לראות כי הוא מצליח לברוח ומהשוטרים עושים צחוק ומשפילים אותם. הוא מהיר וזריז בעוד הם מגושמים וגדולים ולכן לא יצליחו לתפוס אותו. השוטרים מוצגים כאלימים בעוד אלאדין מוצג כילד יתום, עני ומסכן שבסך הכל רוצה לגנוב פרוסת לחם ואין לו נשק והוא גם אחד מול הרבה. דבר זה מדגיש את כך שניתן להבין רק לפי המראה של הדמויות האם הן אמורות להיות טובות או רעות.






יום שני, 9 בינואר 2017

פרסום מסורתי

פרסום מסורתי -

פרסומת שמשודרת בזמן הפסקת הפרסומות נקראת פרסום מסורתי, כלומר אינה פרסום סמוי בעת מהלך תכנית או סרט.
כיום על מנת להרוויח עוד כסף לא מסתפקים בפרסום המסורתי והפרסום הסמוי הוא דרך נוספת להרוויח כסף.


האם הפרסום המסורתי עדיין עובד? מפרסמים עלולים למצוא את עצמם מחוץ למרוץ | מזבלה

כתבה זו עוסקת בכך שזמנו של הפרסום המסורתי תם וישנם כלים חדשניים יותר לפרסום ושיווק.
עצמתו של הפרסום המסורתי קטנה יותר משהייתה בעבר ועוקף אותו מרכיב אחר, המרכיב הויראלי, העברה מפה לאוזן שמתקיימת בעיקר דרך הרשתות החברתיות.
אך ישנו צד שני שאומר שמרוב עומס בפרסום ושיווק בטלוויזיה ובאינטרנט הצרכן נעשה אדיש לתכנים אלו ואין להם השפעה עליו, דוגמה לכך היא תוכנות להורדת פרסומות שהפכו לפופולריות.
הפרסום המסורתי שהכיל בתוכו בדרך כלל סלב שאומר שורה או שתיים ששכנעו את כל העם לקנות את המוצר כבר אינו עובד כיום. הצרכנים מחפשים עניין, רעיונות מקוריים, משהו שימשוך אותם לקנות את המוצר. בזכות כך חברות קטנות ודלות תקציב בעלות רעיון פרסומי ויראלי יכולות לחשוף את עצמן למיליוני אנשים בעזרת האינטרנט והן מהוות תחרות לחברות הגדולות. לעומת הפרסום המסורתי נותנים כיום במה לצרכנים, הם המובילי דעת ברשתות החברתיות. כולנו משתפים כל הזמן מה אנחנו עושים לכן כאשר צרכן מפרסם מוצר או שירות אנו יכולים יותר להזדהות עם שיתופו וזו מטרתן של החברות המפרסמות, לפנות לקהל יעד ספציפי יותר ולהגדיל את החשיפה למוצר.
בעזרת הרשתות החברתיות המפרסמים יכולים ליצור תוכן מעניין וחדשני דבר המושך יותר את הצרכנים מאשר הפרסום המסורתי הישן שבו אנו יכולים להעביר את התחנה בטלוויזיה בזמן הפסקת הפרסומות.